Vacature vrijwilliger

Vacature vrijwilliger online Taalcafé

Lijkt het je leuk om in contact te komen met mensen van verschillende culturele achtergronden, en ze persoonlijk op weg te helpen met het leren van de Nederlandse taal? Dan is de functie als vrijwilliger bij het Taalcafé misschien iets voor jou!

Als vrijwilliger ben je gespreksleider in een groepje anderstaligen tijdens het online Taalcafé.

Over Stichting Leren Helpt!:

Het doel van Stichting Leren Helpt! is: mensen verbinden en persoonlijke ontwikkeling bevorderen voor jeugd en volwassenen. In het project Samen op weg met Taal! wordt persoonlijke ontwikkeling gerealiseerd door anderstalige volwassenen te ondersteunen bij hun taaltraject, kennis van de Nederlandse samenleving over te dragen en het sociale netwerk te verbreden. Stichting Leren Helpt! streeft ernaar dat iedereen zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen: gelijke kansen voor iedereen, ongeacht sociale en economische achtergrond.

De functie:

Als vrijwilliger van het Taalcafé ondersteun je elke week anderstaligen en Nederlanders die hun spreekvaardigheid willen oefenen. Je praat wekelijks over een ander thema, dat door de coördinator wordt aangeleverd. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het taalcafé voorlopig online via Zoom, elke woensdag van 18:00 tot 19:00 uur. De coördinator plaatst je na een plenaire start in een groepje waarin jij zorgt dat de sfeer ontspannen, veilig en laagdrempelig is, dat het gesprek op gang komt en iedereen aan het woord komt.

Wij vragen:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud
  • Je bent betrouwbaar, spontaan en kunt ervoor zorgen dat mensen zich prettig voelen
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Je bent geduldig en je hebt belangstelling en respect voor andere culturen

Wij bieden:

  • Uitdagend vrijwilligerswerk
  • Professionele begeleiding
  • Toegang tot lesmaterialen
  • Uitwisseling met andere taalvrijwilligers

Gevraagde inzet: elke woensdag van 17:45 tot 19:15 voor minimaal 6 maanden

Interesse?
Mail dan naar contact@lerenhelpt.nl